openlucht sauna
Door: Rene Klasen
Blijf op de hoogte en volg René
24 Juli 2015 | Verenigde Staten, Cartersville
We hadden afgesproken dat we om 10:00 uur opgehaald zouden worden en dat werd dus 10.30. Helemaal niet erg, want we hebben toch vakantie, gdvrdmm#$%. Even de Zen-staat weer opzoeken en rustig wachten. Bij het camperverhuurbedrijf nog even de paperassen invullen en ondertekenen, een paar rondjes over het parkeerterrein rijden om het gevoel weer terug te krijgen en dan de weg op, op zoek naar proviand. We hadden inmiddels berehonger, nadat we vanmorgen al om 8:00 genoten hadden van onze waffles-ontbijt bij the Waffle House.
Een paar kilometer verder, na wat zoeken, een Wall Mart gevonden met, de people greeter bij de deur. Een sexy senior citizen die keurig in pak alle mensen van harte welkom heet bij Wall Mart.
Wall Mart is groot, heel groot. Als Vroom en Dreesman dit concept zou kunnen overnemen, dan overleven ze zonder twijfel. Je kunt hier zomaar een week rondlopen en dan heb je nog niet alles gezien.
Met een berg boodschappen verlieten we de supermarkt op weg naar Cartersville. Niet zo ver de eerste dag, zo'n 70 mijl. Even inkomen weer.
Net als in Nederland en de rest van de wereld hebben grote steden last van verstoppingen in de kransslagaders, vooral in de late middag. We hebben op weg naar Cartersville voor mijn gevoel alleen maar in files gestaan, terwijl we geteisterd werden door regen en onweersbuien. Het enige 'voordeel' is dat de temperatuur rond de 30 graden bleef.
Te lang na ons vertrek bereikten we Cartersville en de KOA camping was snel gevonden. Het aardige van Amerikanen is dat ze ten minste de moeite nemen om je te laten geloven dat je een belangrijke gast bent, want de dame achter de receptie begroette mij hartelijk met: Mr. Klasen I presume. Heel even voelde ik me Livingstone.
Het installeren van de camper verliep niet geheel vlekkeloos. De electriciteitsstekker paste niet in het stopcontact omdat een van stekkerpootjes niet helemaal meer in de oorspronkelijke staat verkeerde. Een verloopkabel, te koop in de campingwinkel, bood uitkomst. Nog even gebeld naar de camperverhuurder om goedkeuring te krijgen voor de aankoop en ook dat varkentje was weer gewassen.
De rest van de middag hebben wij ons gewaand in een open lucht sauna: Hot and humid. Gelukkig hebben we airconditioning in de camper, dat zorgt voor verkoeling.
Morgen op naar Nashville, zo'n 300 km rijden. Ik hoop zonder files Daar blijven wij het weekend staan, zodat we kunnen genieten van deze muziekstad, de grand ole opry en country and western.
Morgen meer. Voor nu zeg ik: wel te rusten
24 Juli 2015 - 11:19
Paul En Petra:
O jee, we horen n bekend geluid: files en eigenlijk iets te lang onderweg. Wij hebben ook van die dagen gehad. Maar wees gerust die worden steevast afgewisseld en ruimschoots gecompenseerd door rustige dagen. Geniet ervan.